MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

News

News and documents of this subpage are mostly available only in Hungarian

Kiírásra került a Legjobb önkormányzati gyakorlatok 2017. évi pályázata 2017-07-27

Két témakörben várjuk a pályázatokat: Romák és nem romák példaértékű együttműködése a településekenA helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése

Pályázati benyújtási határidő: 2017. augusztus 21.

Pályázati kiírás

Pályázati formanyomtatvány

bővebben

A települések gazdaságélénkítő szerepe a vidékfejlesztés tükrében 2017-06-8

Önkormányzati szakmai konferencia Komlóskán

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Konrad-Adenauer-Stiftung együttműködésével 2017. június 8-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Komlóskán
A települések gazdaságélénkítő szerepe a vidékfejlesztés tükrében” címmel tartott szakmai konferenciát. 

 

bővebben

Pert nyert az állammal szemben Budaörs első fokon 2017-06-23

Első fokon ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék a Budaörs Város Önkormányzata által a Magyar Állam ellen indított perben, és a jogtalanul elvont több mint hétszázmillió forint és kamatai visszafizetésére kötelezte az államot. 

bővebben

Társadalmi integrációra és felzárkózásra fókuszáló szakmai workshopok tapasztalatai vidéken 2017-06-02

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével rendezett vidéki szakmai workshop-sorozatának tavaszi állomásai lezárultak, amelynek során az érintett megyék, térségek településeinek tapasztalatait, kihívásait és jó példáit ismerhették meg a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselői és a Jezsuita Roma Szakkollégium rektora részvételével, interaktív párbeszéd és előadások keretében.

bővebben

Megnyílt a Magyarország – Szlovákia – Románia - Ukrajna határon átnyúló együttműködési program 2014-2020 második pályázati felhívása 2017-06-01

Magyarország Miniszterelnöksége (mint Irányító Hatóság), a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma, Románia Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériuma, valamint Ukrajna Gazdaságfejlesztési és Kereskedelmi Minisztériuma (mint Nemzeti Hatóságok) 2017. május 17-én meghirdette a Magyarország – Szlovákia – Románia - Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 második pályázati felhívását (HUSKROUA/1702).

bővebben

Önkormányzati szakmai workshop Héregen 2017-05-24

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével május 24-én a Komárom-Esztergom megyei Héregen tartotta a társadalmi felzárkózás kérdésköreire fókuszáló önkormányzati szakmai workshopját.

 

bővebben

Társadalmi integráció jó példája Békés megyében 2017-05-16

Szakmai workshop Szarvason
Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével - a tavaszi vidéki workshop sorozatának következő állomásaként - a Békés megyei Szarvason került sor május 16-án a társadalmi felzárkózás fókuszában tartott rendezvényre.

bővebben

Társadalmi felzárkózás az Őrségben 2017-05-10

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Hanns-Seidel Alapítvány együttműködésével Vas megyében, az Őrség szívében: Őriszentpéteren május 10-én tartotta a társadalmi felzárkózás kérdésköreire fókuszáló önkormányzati szakmai workshopját.

bővebben

Kistelepülések gazdaságfejlesztési lehetőségei 2017-04-25

A gazdasági kérdéseket tárgyaló kistokaji konferencián a résztvevők megismerhették kistelepülések jó példáit, gazdasági fejlődéseit, kiemelve azt, hogy a közösségfejlezstést és a vállakozásfejlesztést egyszerre kell megvalósítani és az önkormányzatok hidat képeznek a lakosság és a vállalkozók irányába. A jelenlevők a MÖSZ szakmai partnereinek kiemelt ajánlatait is megtekinthették, kiemelten a Stihl Kft. által bemutatásra kerülő munkagépeket, a településüzemeltetés során használt eszközöket.

bővebben

2017. évi KOMP pályázati kiírás megjelent 2017-04-20

Az NFM közzétette "a közforgalmú, közútpótló folyami révek, kompok és az azokhoz szükséges parti létesítmények, kiszolgáló utak fenntartási, felújítási és működtetési támogatás” 2017. évi pályázati kiírását.
Beadási határidő: 2017. május 23. 

A pályázat letölthető:

 

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=9&type=206#!DocumentBrowse

bővebben
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

 

http://moszlap.hu/uploads/files/elmuemasz.jpg

mosz

fsd

 csfa

mosz