MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

News

News and documents of this subpage are mostly available only in Hungarian

Az utolsó helyi bevételt is elvennék az önkormányzatoktól 2020-11-23

bővebben

Dr. Gémesi GYörgy a MÖSZ elnöke konzultációt kezdeményez Pintér Sándor belügyminiszternél az önkormányzatokat érintő kérdésekkel kapcsolatban. 2020-11-17

bővebben

Súlyosan veszélyeztetné az önkormányzatok működését az iparűzési adó, és az önkormányzati adók eltörlése Egyeztetést kezdeményez a MÖSZ 2020-11-17

Levélben fordult dr. Parragh Lászlóhoz, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökéhez dr. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, miután a kamara vezetője a kis- és középvállalkozások iparűzési adójának a pandémia miatti felfüggesztésére, illetve eltörlésére tett javaslatot a miniszterelnöknek. Gémesi György a témában szakmai egyeztetést sürgetett. 

bővebben

Karácsony: Másnap leállna a budapesti közösségi közlekedés, ha valóra válna Parragh ötlete 2020-11-13

Dilettáns ötletszerűségnek nevezte Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, hogy Parragh László felfüggesztené az iparűzési adót, a főpolgármester szerint pedig ez a közösségi közlekedés leállását jelentené. Jávor Benedek pedig azt mondta el a közös online sajtótájékoztatójukon: az EP bizottságain már átment egy csomag, amellyel az eddig tervezettnél sokkal több beleszólást kapnának az önkormányzatok abba, hogyan és mire költsék el a válságkezelő helyreállítási csomagot.

bővebben

Veszélybe kerülnek az önkormányzatok, ha eltörlik az iparűzési adót 2020-11-12

bővebben

Karácsony: ha felfüggesztik az iparűzési adót, az egyenlő a tarkólövéssel 2020-11-12

A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az ingyenes parkolásról, az iparűzési adóról, és arról, hogy nem érti, hogy volt ideje a kormánynak a választási rendszer változtatásának ötletére a járvány közepén.

http://www.atv.hu/videok/video-20201111-karacsony-gergely-ez-nem-kormanyzas-hanem-alavalosag?fbclid=IwAR19gAAqBXZfOs2uRUNu6N3ysn_W6MIijDZwr-xO_7mmkICtXfyVdDKd5ZY

bővebben

Balmazújváros is csatlakozik a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez 2020-10-29

Dr. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke 2020. október 28-án részt vett a balmazújvárosi képviselő-testület ülésén, ahol napirenden volt a város belépése a Magyar Önkormányzatok Szövetségébe. A testület a határozatot nagy többséggel elfogadta.


Dr. Gémesi György elnök köszönetét fejezi ki Hegedűs Péter polgármester úrnak az aktív együttműködésért az előterjesztésben, valamint a testület támogatását.


Lakosságszám alapján a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a legerősebb magyar önkormányzati szakmai érdekszövetségé nőtte ki magát.


A MÖSZ elnöke bízik abban, hogy Balmazújvárossal kialakított partneri kapcsolatot a kormányzat is korrekt módon fogadja.
bővebben

Emlékezzünk együtt az 1956-os Forradalomra és szabadságharcra, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulójára! 2020-10-26

Október 23-a – az ’56-os és a ’89-es is –a közösséggé válás ünnepe volt. Két olyan történelmi pillanaté, amelyben fölfénylett a legszebb képességünk. Az, hogy az ezer és egy különbségünk – a származásunk és a neveltetésünk, a hitünk és a világnézetünk – ellenére, összeköt bennünket valami sokkal erősebb: a haza és a szabadság szeretete. A szabadságot és a hazát nem lehet egymás ellenében szeretni. Mert azzal felszámolnánk mindkettőt.

bővebben

Magyar Önkormányzatok Szövetsége tisztújítási utáni első elnökségi ülése 2020-10-15

Gödöllőn tartotta tisztújítás utáni első elnökségi ülését a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A szervezeti és aktuális, önkormányzatokat érintő kérdések megtárgyalása mellett döntött az elnökség arról, hogy a szövetség csatlakozik ahhoz a tíz település polgármestere által aláírt kezdeményezéshez, mely szerint az Európai Unió Bizottsága és az Európai Parlament támogassa, hogy a Magyarország részére megszavazott több mint 2000 milliárd forintos koronavírus elleni EU mentőcsomag felét az önkormányzatokon keresztül, lakosságarányosan használhassa fel Magyarország. Bízunk benne, hogy ebben számíthatunk a kormányzat együttműködésére.


bővebben

Adóegyszerűsítés címén újabb mélyütést kapnak az önkormányzatok 2020-10-15

Az Országgyűlésnek a napokban benyújtott helyi adókat is érintő adótörvényeinek átalakításai által az önkormányzati adóztatás valójában lényegét veszítené.


Ma az ATV start vendége volt Burány Sándor frakció-vezető helyettes, Párbeszéd és Dr. Gémesi György elnök (MÖSZ)

http://m.atv.hu/videok/video-20201015-adoegyszerusites-cimen-ujabb-melyutest-kapnak-az-onkormanyzatok

bővebben
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga