MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Event

A mindennapos testnevelés megvalósult modelljei - MÖSZ-konferencia Szolnokon

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) konferenciát rendez „Mindennapos testnevelés az új köznevelési törvény tükrében” címmel, december 5-én, Szolnokon. A rendezvényen önkormányzati, sport és oktatási szakemberek és az érintett minisztérium államtitkárai tartanak előadásokat a mindennapos testnevelés bevezetését érintő, eddig megvalósult gyakorlatokról, s azok alapján leszűrt tapasztalatokról.

A MÖSZ kiemelten kezeli a sport, a testedzés és az oktatás, köznevelés kérdéskörét. A mindennapos testnevelés 2012 őszétől történt bevezetése, és ezzel párhuzamosan az iskolák államosítási folyamata sok kérdést vet fel. A MÖSZ továbbra is fontosnak tartja, hogy részt vegyen a jogszabályok figyelemmel kísérésében és véleményezésében, továbbá aktívan hozzájáruljon ahhoz, hogy minél több szakember, polgármester megismerhesse a jogszabályok alkalmazásának tapasztalatait.

A szövetség ennek érdekében a mindennapos testnevelés bevezetését érintő, eddig megvalósult gyakorlatok bemutatására, a tapasztalatok kicserélésére, a párbeszéd folytatására, konferenciát rendez, önkormányzati, sport és oktatási szakemberek és az érintett minisztérium államtitkárai részvételével, „Mindennapos testnevelés az új köznevelési törvény tükrében” címmel, december 5-én 10 órától, Szolnokon, a Városháza dísztermében.

A konferencia programja:

9:30 – Regisztráció
10:00 Megnyitó (Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Parlament Sport és Turizmus Bizottságának elnöke – Dr. Gémesi György, a MÖSZ elnöke)
10:10 – A Kormányzat és az állami ágazati vezetés álláspontjának ismertetése, a mindennapos testnevelés eddigi tapasztalataival kapcsolatban (Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért felelős államtitkára)
10:30 – Mindennapos testnevelés az új köznevelési törvény tükrében (Dr. Hoffman Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára)
10: 50 – A mindennapos testnevelés és a diáksport (Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke)
11:05 – Kérdések, hozzászólások
11:30 – Szünet
11: 40 – A mindennapos testnevelés szolnoki modellje (Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit kft. ügyvezető igazgatója)
12: 00 – Hódmezővásárhely példája a mindennapos testnevelés bevezetésére (Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere)
12:20 – Gödöllő egészségnevelési programjában az edzéselvű testnevelés programcsomag bevezetése, szakmai bemutatása (Pecze Dániel, Gödöllő sportügyi tanácsnoka)
12:40 – Kérdések, hozzászólások
13:15 – Összegzés

A konferencia időpontja: 2012. december 5. 10, 00 – 13,30 óra
A konferencia helyszíne: a szolnoki Városháza Díszterme (5000 Szolnok, Kossuth tér 9.)
Regisztráció: 2012. november 29-ig a 28 /529-254-es faxszámon vagy a
mosz@godollo.hu e-mail címen.
További Információ: Pecze Dániel (20/503-9924), Pelyhe József (20/823-1408)

Jelentkezési lap a "Mindennapos testneveles az új köznevelesi törvény tükreben cimű konferenciara.DOC

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga