MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Event

Együtt a NATO-ban – Fiatalok Magyarország helyéről a transzatlanti kapcsolatrendszerben

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége „Együtt a NATO-ban - Fiatalok Magyarország helyéről a transzatlanti kapcsolatrendszerben” című nyertes pályázata keretében, a Külügyminisztérium együttműködésével 2013. február 27-én tartja nyilvános rendezvényét a NATO szerepéről, Magyarország helyéről a transzatlanti kapcsolatrendszerben, közös európai védelempolitika kérdésköreiben a Művészetek Házában Gödöllőn.

A pályázatban középiskolás diákok vesznek részt csapatokban versenyezve a vetélkedőt is magában foglaló rendezvénysorozaton. A február 27-ei eseményen a fiatalok tudatosítását erősítő előadásokon NATO és védelempolitikai szakértőktől ismerhetik meg a résztvevők, milyen helyet tölt be hazánk a NATO-ban, a békefenntartói missziók hogyan erősítik az összetartozás érzését a védelempolitika megvalósításában, interaktív párbeszédre is lehetőséget adva a diákok számára. Előadók: Marosfi Gábor, a Külügyminisztérium biztonságpolitikai és non-proliferációs főosztályának munkatársa; Botz László Péter, a Magyar Honvédség önkéntes műveleti tartalékos tisztje; Joseph Truesdale, helyettes politikai és gazdasági tanácsos az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége részéről.

A résztvevő diákok (2-3 perces) videóklippet is készítenek a projekt során arról, hogyan látják ők hazánk helyét a NATO-ban, mit jelent számukra védelemben, biztonságban élni Magyarország NATO tagságával. Az elkészített videóklipp a „NATO diákszemmel” című önálló facebookon széleskörű közönség elérése céljából látható lesz értékelésre a szakmai zsűrizés mellett és egyúttal a MÖSZ honlapon keresztül országossá tesszük a projekt megvalósulási folyamatának állomásaival együtt.

A diákok vetélkedőjére 2013. március 26-án kerül sor az Erzsébet Királyné Szállodában. A rendezvénysorozat záróeseménye a Díjkiosztó-konferencia lesz 2013. április 19-én a Gödöllői Királyi Kastélyban, amelynek keretében a diákok a Visegrádi Négyek Önkormányzati Szövetségeivel is megismerkedhetnek.


Együtt a NATO-ban – program

13.00 – Köszöntő
13.05 – Magyarország és a NATO (Marosfi Gábor, Biztonságpolitikai és Non-proliferációs Főosztály, Külügyminisztérium)
13.25 – Kérdések, hozzászólások
13.40 – NATO csatlakozás katona szemmel (Botz László Péter, Magyar Honvédség önkéntes műveleti tartalékos tisztje)
14.00 – Kérdések, hozzászólások
14.15 – Joseph Truesdale, helyettes politikai és gazdasági tanácsos, Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és Molnár Attila, politikai munkatárs, Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége
14.35 – Kérdések, hozzászólások
15.00 – Összegzés

A rendezvény ideje: 2013. február 27. 13.00-15.00 óra között

A rendezvény helye: Gödöllő, Művészetek háza

A rendezvényen való részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. 

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga