MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Event

Fenntarthatóság a településüzemeltetésben – Vidékfejlesztési konferencia Gödöllőn

A klímaváltozás folyamatának a megállítására, visszafordítására az önkormányzatoknak nem áll eszköz a rendelkezésükre, de megfelelő alkalmazkodással a hatások elviselhetővé válnak. Településüzemeltetési eszközökkel ugyanis jelentősen befolyásolható a klímaváltozás helyi hatása. Hogy hogyan történhet mindez a gyakorlatban, arra kapható válasz a Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2015. május 27-én, Gödöllőn rendezendő „Fenntarthatóság a településüzemeltetésben” című konferenciáján.

A konferencia célja: felhívni a figyelmet a klímaváltozás következményeire, az önkormányzatok lehetőségeire és feladataira a klímaváltozás elleni küzdelemben. A klímaváltozás folyamatának a megállítására, visszafordítására az önkormányzatoknak nem áll eszköz a rendelkezésükre, de megfelelő alkalmazkodással a hatások elviselhetővé válnak. Településüzemeltetési eszközökkel jelentősen befolyásolható a klímaváltozás helyi hatása, ezek közül ki kell emelni a zöld területek jelentőségét.

A zöld növényzet nemcsak csökkenti az üvegház hatású gázok keletkezését, de jelentősen csökkenti a hőhullámok hatását, leköti a porszennyeződést, javítja a környezet vízháztartását, a képződő biomassza csökkenti a fosszilis energiahordozók iránti igényt, a képződő oxigén javítja a levegő minőségét, élővilág számára biztosítja az életfeltételeket, és nem utolsó sorban egészséges környezetet biztosít az ott élő emberek számára. A zöld terület fenntartása, karbantartása, területének növelése a településen élő polgárok számára kulcsfontosságú, a fenntartható településüzemeltetés egyik fontos eleme.

A Konferencia programja

9:30     Regisztráció


10:00
  Köszöntő (Dr. Gémesi György, MÖSZ elnöke, Gödöllő polgármestere)


10:15
  A közös agrárpolitika első éve, az agrártámogatások új rendszere (Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke)


10:35
   A közfoglalkoztatás lehetőségei a településüzemeltetésben (Lőrincz Leó, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkári Kabinetjének főtanácsadója)


11:00  
Kávészünet – Gépbemutató: a STIHL Kft. gépei a település üzemeltetésben


11:50  
A fenntarthatóság a gyakorlatban, a zöldterületek szerepe a klímaváltozás elleni küzdelemben (Kovács Lajos, Budapest XII. kerületének alpolgármestere, a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke)


12:10  
A település üzemeltetés kiemelt területe a zöldterület, fenntartása, karbantartása (Makádi Orsolya, az S-TÉR Kft. kereskedelmi igazgatója)


12:30  
A „Fák nemzetünk jövő generációjáért” kezdeményezés bemutatása (Dr. Agócs Ilona  Alapvető Jogok Biztosának Hivatala)


13:00
   Ebéd (Erzsébet Királyné Étterem)

 

A konferencia időpontja: 2015. május 27.

A konferencia helyszíne: Gödöllő, Művészetek Háza (Szabadság út 6.)

Letölthető tartalmak:
- Jelentkezési lap - Gödöllő 
- Parkolókártya

 

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga