MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Event

Kezdődik a MÖSZ őszi vidékfejlesztési konferencia-sorozata

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) szeptembertől folytatja tavasszal megkezdett vidékfejlesztési konferencia sorozatát: 2013. szeptember 4. és október 29. között kilenc vidéki helyszínen szervez a településvezetők számára konzultációt, melyen a polgármesterek tájékoztatást kapnak a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekről, futó pályázatokról, valamint sor kerül jó gyakorlatok bemutatására is.


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége álláspontja szerint – amint az a tavasszal lezajlott 
„Önkormányzatok szerepe a Vidékstratégia megvalósításában” című rendezvényünkön is megerősítést nyert – „A nemzet felemelkedésének a záloga a vidék Magyarországának fejlődése; kistelepülések jövőjének a záloga a jó vidékfejlesztési politika, az önellátás, az öngondoskodás, az önfoglalkoztatás, és a munkahelybővítés megvalósítása, a családi gazdálkodás elősegítése.”

Magyar Polgármesterek IX. Világtalálkozója vidékfejlesztés-településfejlesztés szekciójában elkezdett eredményes munka, valamint a tavaszi konferencia-sorozatunk folytatásaként a Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2013. szeptember 4. és október 29. között kilenc vidéki helyszínen szervez a településvezetők számára konzultációt, melyen a polgármesterek tájékoztatást kapnak a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekről, futó pályázatokról, valamint sor kerül jó gyakorlatok bemutatására is.

A rendezvényekhez a Vidékfejlesztési Minisztérium is felajánlotta megtisztelő segítségét: a konferencia-sorozat állomásain a bevezető előadás megtartására a Vidékfejlesztési Minisztérium vezető munkatársa által kerül sor, továbbá az előadásokat követő "Kérdések, észrevételek" panel során konzultációra is lehetőség nyílik.

 
A konferencia-sorozat állomásai:


• Szeptember 4: Jánoshida (Jász-Nagykun-Szolnok megye)

• Szeptember 11: Szentkirály (Bács-Kiskun megye)

• Szeptember 18: Lajoskomárom (Fejér megye)

• Szeptember 25: Szentpéterszeg (Hajdú-Bihar megye)

• Október 3: Kozárd (Nógrád megye)

• Október 9: Villány (Baranya megye)

• Október 16: Enese (Győr-Moson-Sopron megye)

• Október 22. Nyírcsaholy (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)

• Október 29. Dörgicse (Veszprém megye)

 

A rendezvények programjai, valamint a jelentkezési lapok a MÖSZ honlapján (www.moszlap.hu), valamint a Magyar Polgármester Online-on (www.magyarpolgarmester.hu) lesznek megtalálhatók.

További információ: Pelyhe József (szakmai titkár, MÖSZ): 20/823-1408,  pelyhe.jozsef@godollo.hu

 

Letölthető tartalmak: 

Janoshida - program 2013-09-04.PDF
 

Jánoshida - Jelentkezesi lap - .DOC 


Szentkirály - program - 2013-09-11.ODT
  

Szentkiraly - Jelentkezési lap .DOC  

 

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga