MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Event

MÖSZ-konferencia a 2013-as önkormányzati költségvetés elkészítésének problémáiról

A Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez (MÖSZ) érkezett önkormányzati vélemények szerint a központi költségvetésből biztosított források a települések jelentős részében nem fedezik a kötelező feladatok ellátásának költségeit, így az települések nem tudják a 2013. évi költségvetésüket hiány nélkül tervezni. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? A kérdés megválaszolására, a lehetséges megoldások megtalálására a MÖSZ konferenciát szervez 2013. február 13-án, Gödöllőn.

Amint a MÖSZ-höz érkezett vélemények is alátámasztják, a Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló törvény által az önkormányzatok számára a központi költségvetésből biztosított források a települések jelentős részében még legszigorúbb gazdálkodás mellett sem fedezik a kötelező feladatok ellátásának költségeit.

Ennek eredményeképp a települési önkormányzatok nem tudják a 2013. évi költségvetésüket a törvényben előírtaknak megfelelően hiány nélkül tervezni, a szükséges forrás hiányának következményeként pedig a lakosság számára nyújtott szolgáltatások ellátása lehetetlenül el, kritikus helyzetet teremtve a településen.

A MÖSZ – a kialakult helyzetre reagálva – a költségvetés tervezési időszakában a lehetséges megoldásokról konferenciát szervez 2013. február 13-án, Gödöllőn, melyre a költségvetéssel kapcsolatosan megfogalmazott problémák megválaszolása céljából Dr. Pintér Sándor belügyminisztert, valamint Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert kérte fel.

A minisztériumok részéről történő érdemi és hatékony válaszadás elősegítése céljából a a szövetség a polgármesterek által megfogalmazott észrevételeket összesíti, s általános formában előzetes tájékoztatásként a Belügyminisztérium, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium számára továbbítja. Amennyiben a 2013. évi költségvetés tervezésével kapcsolatos észrevételeit még nem juttatta el Szövetségünkhöz, 2013. január 30-áig erre lehetőség nyílik. (Levélcím: 2100 Gödöllő, Pf. 57. – e-mail: mosz@godollo.hu  –  Fax: 28/529-254)

A konferencia időpontja: 2013. február 13.10:00

A konferencia helyszíne: a Gödöllői Kastély Lovardája

Az ingyenes parkolásra a Művészetek Háza előtti és a Kastély főépülete  előtti parkolóban, valamint a Lovarda parkolójában lesz lehetőség. Az előzetesen bejelentkezettek e-mailen fogják megkapni a parkolójegyet, a részletes programmal együtt, februárban. 

Jelentkezés: a jelentkezési lap kitöltésével és MÖSZ számára történő eljuttatásával.

Jelentkezési határidő: 2013.február 6.

Részvételi díj: a MÖSZ tagjai számára ingyenes, a nem tag települések esetében 2 000 Ft +ÁFA.

További információ: Pelyhe József szakmai titkár (Telefon: 28/ 529-254 20-823-1408 – e-mail: pelyhe.jozsef@godollo.hu) 

Jelentkezési lap:  
/uploads/files/mosz20130213konferenciajelentkezesilap.DOC

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga