MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Event

Önkormányzati szövetségek a visegrádi országokban – kerekasztal konferencia

A Visegrádi együttműködés keretében, a V4 önkormányzati szövetségek elnökségi tagjai, a Külügyminisztérium és nagykövetek részvételével a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyilvános kerekasztal konferenciát, eszmecserét szervez „Az önkormányzati szövetségek szerepe a visegrádi országokban” címmel 2013. április 18-19-én, Gödöllőn.

A rendezvény célja a további sikeres V4 együttműködés elmélyítése, fejlesztése, a jövőbeni további együttműködési lehetőségek és a V4 Lengyel Elnökség (2012-2013) tapasztalatainak megvitatása, valamint a Külügyminisztérium vezető képviselői előadásában a V4 Csoport soron következő Magyar Elnöksége (2013-2014) prioritásainak megismerése, eszmecseréje.

A kétnapos esemény keretében kerül sor a MÖSZ szervezésében – a Külügyminisztérium támogatásával – a NATO kommunikáció tárgykörben, középiskolás diákok részvételével megvalósult „Együtt a NATO-ban - Fiatalok Magyarország helyéről a transzatlanti kapcsolatrendszerben” című projekt nyilvános záróeseményére és díjkiosztó ünnepségére is.

A rendezvényen részt vesz Roman Kowalski, Lengyelország nagykövete, Helena Bambasová, Cseh nagykövet asszony, Imants Viesturs Liegis, Lettország nagykövete és Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium EU kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.


A konferencia programja:

Április 18.

13.30 – Regisztráció

14.00 – Köszöntő (Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)

14.05 – A Visegrádi Csoport Lengyel Elnöksége (2012-2013) kérdéskörei, tapasztalatai és a Lengyel Városok Szövetségének szerepe, együttműködése az önkormányzatokkal (Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság nagykövete)

14.25 – Cseh Önkormányzati Szövetség bemutatása, feladatai és az önkormányzatokkal való kapcsolata (Robert Zeman, a Cseh Önkormányzatok Szövetsége Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke)

14.45 – Kávé szünet

15.00 – Szlovák Önkormányzati Szövetség bemutatása, feladatai és az önkormányzatokkal való kapcsolata (Ján Oravec, Párkány város polgármestere és István Zachariaš, Szepsi város polgármestere, Szlovák Önkormányzatok Szövetsége)

15.20 – A Magyar Önkormányzatok Szövetségének szerepe, tevékenysége és céljai, partnerségi együttműködés az önkormányzatokkal (Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)

15.40 – Hozzászólások, kérdések

16.00 – Összegzés (Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)


Április 19.

9.00 –  Regisztráció

9.30 – Köszöntő (Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)

9.35 – Visegrádi együttműködés tapasztalatai, Magyar V4 Elnökség prioritásai 2013-2014 (Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium EU kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára)

9.50 – V4 országok partnerségben, kormányzat, önkormányzatok és civilek (Szilágyiné Bátorfi Edit, főosztályvezető-helyettes, V4 nemzeti koordinátor, II. Európai Főosztály, Külügyminisztérium)

10.05 – Bevezető - „Együtt a NATO-ban” című projekt (Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)

10.10 – Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége (megerősítésre vár)

10.20 – Középiskolák csapatai NATO videóklippjének bemutatása és vetítése (három diákcsoport)

10.35 – Kávészünet

10.45 – A NATO szerepe, tapasztalatok (H.E. Imants Viesturs Lieģis, Lettország nagykövete)

11.05 – Magyarország és a NATO (Marosfi Gábor, követ-tanácsos, szakmai tanácsadó, Biztonságpolitikai és Non-proliferációs Főosztály, Külügyminisztérium)

11.15 – Középiskolák csapatai NATO videóklippjének bemutatása és vetítése (három diákcsoport)

11.30 – NATO projekt értékelése (Dr. Szabó Hajnalka, projekt manager)

11.14 – Díjkiosztás – NATO projekt

12.00 –  Összegzés, zárszó (Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke)

A konferencia időpontja: 2013. április 18-19. (április 18-án: 14-16.00 óra, április 19-én 9.30 – 12.00 óra)

A konferencia helyszíne: Gödöllő, Királyi Kastély Díszterem (Szabadság tér 1.)

Parkolási lehetőség: Kastély parkolójában

További információ: Dr. Szabó Hajnalka (Tel: +36/28/ 529-140; Mobil: +36/30/2686-105; e-mail: szabo.hajnalka@godollo.hu) 

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga