MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Event

Települések fenntartható üzemeltetésének gyakorlata – MÖSZ-konferencia Gödöllőn

Az elmúlt évtizedekben a települések látványosan fejlődtek, településközpontok újultak meg, új létesítmények jöttek létre, többnyire pályázati források segítségével. A fejlesztések lezárulta után azonban a települések vezetőinek szembesülniük kell a fenntartás, az üzemeltetés nehézségeivel. A MÖSZ 2014. március 26-án, Gödöllőn rendezendő „Települések fenntartható fejlődése, környezetének védelme” című konferenciája ebben kíván segíteni, a gyakorlatban már bizonyított szakemberek segítségével.


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) konferenciájának előadói a település-üzemeltetés általános kérdései mellett bemutatják az egyes szakterületeket, például a zöld területek fenntartását, a folyékony és szilárd hulladék elszállításának a fontosságát és az ehhez szükséges eszközöket. Szó lesz továbbá a gyermekek mindennapos testmozgását elősegítő eszközökről, az utóbbi időben előtérbe került biztonsági felügyelet kérdéséről, és arról is, hogy mikor érdemes saját, vagy kölcsönzött eszközökkel ellátni a települések üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat.

Az előadásokat követő konzultáció és gépbemutató során lehetőség van a konkrét kérdések megvitatására is. A rendezvény végén egy – az Andreas Stihl Kft. által felajánlott – Viking GE 103 típusú komposztáló gép kerül kisorsolásra a résztvevő települések képviselői között.

 
A konferencia programja:

9:30 – Regisztráció

10:00 – Köszöntők (Dr. Gémesi György, MÖSZ elnöke, Gödöllő polgármestere)     

10:15 – Az önkormányzatok településüzemeltetési feladatai és a fenntartható fejlődés összefüggései (Farkasné Dr. Gasparics Emese, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára)

10:30 – A fenntartható fejlesztés és üzemeltetés a gyakorlatban (Eszes Béla, Jánoshida polgármestere)

10:45 – Zöldterületek fenntartása, a parkok, zöldterületek karbantartásának eszközei (Bodor László, az Andreas STIHL Kft. műszaki igazgatója) 

11:00 – Kávészünet

11:15 – Az egészségre nevelés, a mindennapos testmozgás lehetőségei, szabadtéri játszó-és sporteszközök (Klein Tibor, az S-TÉR Kft. kereskedelmi vezetője)

11:30 – Hulladékgyűjtés a településeken – gyűjtés, válogatás, komposztálás eszközei, kapcsolódás a zöld területek fenntartásához (Jeneiné Tóth Aranka, a MEVA-HU Kft. ügyvezetője)

11:45 – Szennyvízkezelés a településeken, eszközök, technológia, iszapkezelés, ártalmatlanítás (Reisert László, az ÖKO Water Kft. ügyvezetője)

12.00 – Biztonsági felügyelet a közüzemek, közterületek, parkok, szobrok őrzésére, illegális hulladéklerakás felderítése (Bárány Attila, a Robert Bosch Kft. értékesítési üzletág vezetője)

12.15 – Vásároljunk vagy kölcsönözzünk? A település fenntartás gépei (Kistamás Péter, a Profirent Gépkölcsönző Kft. kiemelt ügyfél menedzsere)

12.30 – STIHL Gépbemutató

13.00 – Ebéd az Erzsébet Királyné étteremben

 

A konferencia időpontja: 2014. március 26., 9:30 – 14:00

A konferencia helye: Gödöllő, Művészetek Háza (Szabadság út 6.)

Regisztráció: a mellékelt jelentkezési lap elküldésével a mosz@godollo.hu email címre, vagy a 28-529-254-es fax számra, 2014. március 17-ig.

Letölthető tartalmak: 

Települések fenntartható üzemeltetése - program.doc 

Települések fenntartható üzemeltetése - jelentkezési lap.docx 

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga