MOSZ

President's greeting

moszGreeting words of Mr. György Gémesi

 

tovább

Introduction

Main targets of the Hungarian Association of Local Governments are the local and municipal interest’s representation, promotion and protection.

tovább

Join our Association

Useful information to join our Association

tovább

Event

URB:ICON – II. Nemzetközi településfejlesztési bemutató és projektvásár a MÖSZ részvételével

A Hungexpo Zrt. és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont második alkalommal szervezi meg az URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítást és projektvásárt 2013.  április 10-13 között, a Hungexpo Vásárközpontban. A rendezvény a Construma és Hungarotherm kiállításokkal együtt kerül megrendezésre, így a lehető legalkalmasabb környezet lehet az önkormányzati fejlesztési elképzelések és a megvalósításhoz szükséges partnerek egymásra találásához.

A rendezvény célja, hogy találkozási pontot biztosítson az önkormányzatoknak, befektetőknek, projektirodáknak, vállalkozásoknak.  A város- és településfejlesztés több területe megjelenik a kiállításon: a már megvalósult önkormányzati projektek, a még csak elképzelés szintű tervek, az infrastruktúra-fejlesztés, a közterületek eszközei, a parkfenntartás egyaránt.

A kiállítás szakmaiságát és programjait az URB:ICON szakmai tanácsának tagjai biztosítják: a társszervező Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Magyar Mérnök Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége.

A hazai önkormányzatok számára az elkövetkező évek kiemelt feladata, hogy kialakítsák a településfejlesztés új, nagyrészt önfinanszírozó módszerét. Az URB:ICON ebben kíván segítséget nyújtani azzal, hogy szakmai fórumként lehetőséget teremt az önkormányzatoknak a tapasztalatcserére, megfelelő partnerek felkutatására, ezáltal fejlesztési elképzeléseik leghatékonyabb megvalósításának előkészítésére.

A kiállítás helyszínén párhuzamosan zajló konferencián a MÖSZ április 11-én mutatkozik be olyan előadókon keresztül, akik megismertetik a hallgatósággal a Gödöllőn sikeresen zajló projekteket, valamint beszélnek a további fejlesztési elképzeléseinkről is és foglalkoznak a kistelepülések előtt álló kihívásokkal, jó megoldásokat kínálva a nehéz helyzetben levő települések problémáira. A MÖSZ előadói: Dr. Fábián Zsolt, a MÖSZ főtitkára, Dr. Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója és Dr. Baranyi István, Pusztaföldvár polgármestere.

A kilátogatókat a mellékelt programokon várják a szervezők, továbbá a kiállításon kedvükre tájékozódhatnak a legfrissebb és legmodernebb fejlesztéseket lehetővé tevő technológiákról is. Találkozzunk április 10-13. között a MÖSZ pavilonnál!

Regisztráció kamarai tagoknak:

http://www.urbicon.hu/konferencia-regisztracio-kamara

Regisztráció nem kamarai tagoknak: 

http://www.urbicon.hu/konferencia-regisztració-nem kamara 

A négynapos rendezvény teljes szakmai programja:
 

Program.DOCX  

  

vissz
magyar polgármester online

Partners


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga