MOSZ

Elnöki köszöntő

moszDr. Gémesi György köszöntője

tovább

Szövetségünkről

A MÖSZ legfőbb feladata az önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme.

tovább

Belépés a szövetségbe

Hasznos információk a Szövetségbe történő belépéshez

tovább

Rendezvény

URB:ICON – II. Nemzetközi településfejlesztési bemutató és projektvásár a MÖSZ részvételével

A Hungexpo Zrt. és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont második alkalommal szervezi meg az URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítást és projektvásárt 2013.  április 10-13 között, a Hungexpo Vásárközpontban. A rendezvény a Construma és Hungarotherm kiállításokkal együtt kerül megrendezésre, így a lehető legalkalmasabb környezet lehet az önkormányzati fejlesztési elképzelések és a megvalósításhoz szükséges partnerek egymásra találásához.

A rendezvény célja, hogy találkozási pontot biztosítson az önkormányzatoknak, befektetőknek, projektirodáknak, vállalkozásoknak.  A város- és településfejlesztés több területe megjelenik a kiállításon: a már megvalósult önkormányzati projektek, a még csak elképzelés szintű tervek, az infrastruktúra-fejlesztés, a közterületek eszközei, a parkfenntartás egyaránt.

A kiállítás szakmaiságát és programjait az URB:ICON szakmai tanácsának tagjai biztosítják: a társszervező Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Magyar Mérnök Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége.

A hazai önkormányzatok számára az elkövetkező évek kiemelt feladata, hogy kialakítsák a településfejlesztés új, nagyrészt önfinanszírozó módszerét. Az URB:ICON ebben kíván segítséget nyújtani azzal, hogy szakmai fórumként lehetőséget teremt az önkormányzatoknak a tapasztalatcserére, megfelelő partnerek felkutatására, ezáltal fejlesztési elképzeléseik leghatékonyabb megvalósításának előkészítésére.

A kiállítás helyszínén párhuzamosan zajló konferencián a MÖSZ április 11-én mutatkozik be olyan előadókon keresztül, akik megismertetik a hallgatósággal a Gödöllőn sikeresen zajló projekteket, valamint beszélnek a további fejlesztési elképzeléseinkről is és foglalkoznak a kistelepülések előtt álló kihívásokkal, jó megoldásokat kínálva a nehéz helyzetben levő települések problémáira. A MÖSZ előadói: Dr. Fábián Zsolt, a MÖSZ főtitkára, Dr. Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója és Dr. Baranyi István, Pusztaföldvár polgármestere.

A kilátogatókat a mellékelt programokon várják a szervezők, továbbá a kiállításon kedvükre tájékozódhatnak a legfrissebb és legmodernebb fejlesztéseket lehetővé tevő technológiákról is. Találkozzunk április 10-13. között a MÖSZ pavilonnál!

Regisztráció kamarai tagoknak:

http://www.urbicon.hu/konferencia-regisztracio-kamara

Regisztráció nem kamarai tagoknak: 

http://www.urbicon.hu/konferencia-regisztració-nem kamara 

A négynapos rendezvény teljes szakmai programja:
 

Program.DOCX  

  

vissz
magyar polgármester online

Partnereink


/files/viking.jpg

mosz

http://www.magyarpolgarmester.hu/files/EPS-magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete.jpg

mosz

fsd

 csfa

leblanc

flaga